Ibu Bos
 
 

Resilient cities

Ibu Bos biedt verschillende diensten en producten aan om de veerkracht in uw team, community of stad te laten groeien. Het aanbod wordt altijd afgestemd op de fase waarin uw vraagstuk zich bevindt. Zie hieronder een overzicht van de verschillende producten en diensten. 

  • Een sterk samenwerkingsverband

Sta je aan het begin van een samenwerking? Of heb je een idee of vraagstuk waarmee je aan de slag wilt? Bouw samen met Ibu Bos een sterk samenwerkingsverband met de juiste partners en stakeholders. 

  • Innovatie Lab 

Wil je een veilige plek, een basis, bouwen waar men samen tot innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen kan komen? Oplossingen die in de complexiteit van het echte leven en de dagelijkse praktijk kunnen overleven? Ibu Bos helpt bij het creëren van een eigen “living Lab.”

Wil je als stad, dorp of wijk klaar zijn voor de kansen en uitdagingen van de toekomst? Doe dan een veerkrachtanalyse. Samen met lokale stakeholders en experts bepalen we hoe het met de huidige veerkracht van de ‘systemen’ is gesteld op zeven veerkrachtkenmerken.  

  • Veerkrachtstrategie (fase verbinden & formeren) 

Heb je als stad, dorp of wijk al een veerkrachtanalyse (CRI) gedaan en goed in beeld wat de kansen en uitdagingen zijn? Dan formuleert Ibu Bos samen met lokale stakeholders en experts veerkrachtdoelen en een holistische veerkracht strategie met prioriteiten voor versnelling.

  • Veerkracht implementatie (fase creëren

Heb je als stad, dorp of wijk een doordachte en gedragen strategie klaarliggen? Dan helpt Ibu Bos deze te implementeren.

  • Veerkracht verduurzamen (fase verduurzamen) 

 


De grote uitdaging is altijd hoe je innovatie en project duurzaam te maken.  In deze fase de onderwerpen terug  

  1. Inbedding in lokale structuren
  2. Meerjarenplan voor doorontwikkeling 
  3. Opschaling van experiment naar realiteit
  4. Coaching en training in het verduurzamen